Algemene info over insecten:

Een plaaginsect is een insect dat schadelijk is voor de mens.
Het betreft zowel direct schade door ziektes over te brengen als indirect door bijvoorbeeld voor consumptie bestemde gewassen of dieren op te eten, te besmetten met ziektes, te bevuilen, te beschadigen of aanwezig te zijn op eetbare gewassen en siergewassen. Sommige geleedpotigen die niet strikt tot de insecten behoren worden soms ook wel met plaaginsecten aangeduid, zoals mijten en teken. Plaaginsecten komen uit de meest uiteenlopende groepen, de bekendste zijn de ziekteverwekkers als muggen, vlooien en sommige vliegen.

Andere insecten hebben het wel voorzien op planten, maar liefst dode planten, dit soort insecten eet plantenvoorraden op als granen en mais. Zij worden voorraadinsecten genoemd. Voorbeelden zijn kevers als de graanklander, de meeltor en rijstmeelkever, maar vooral de larven ervan. Andere insecten eten liefst dierlijk materiaal, en doen zich tegoed aan opgezette dierencollecties. Een berucht voorbeeld is de (larve van de) tapijtkever of museumkever. Dit zijn de materiaalaantasters.

Bij import van goederen gelden strenge quarantaine maatregelen en worden containers gegast.

Tegenwoordig worden vaak veel maatregelen genomen waardoor chemische bestrijding zodanig kan worden teruggebracht dat de schade aan het milieu wordt beperkt. Dit geheel van maatregelen noemt men geïntegreerde bestrijding (in het Engels IPM: Integrated Pest Management).

Ongediertegids.nl

Omdat OBI Property Care “Ongediertebestrijding & Inspectie) vooral gespecialiseerd is met de bestrijding van ongedierte zelf, houden we ons op deze website alleen bezig met onze diensten en producten. Wilt u informatie over ongedierte lezen dan verwijzen we u graag naar www.ongediertegids.nl